За нас

Стремим се да помагаме

Създадохме Фондация “Орално здраве и информираност” вдъхновени и мотивирани от стремежа да помагаме и ограмотяваме обществото как да се грижи по-качествено за оралното си здраве.

Това което направихме е:

1. На нашия сайт www.alldental.bg в меню БЛОГ предоставяме добре структурирана, кратка, ясна и без сложни медицински термини информация, за пациентите, относно оралното здраве, грижи и превенция.

2. Организираме и подкрепяме кампании (образователни проекти) насочени към най-малките – децата в предучилищна възраст и в началните класове, техните родители и учители колко важно е да изградят навици за редовното посещение в зъболекарския кабинет, грижа, превенция и поддържане на добра орална хигиена.

Опита ни показва, че децата възприемат по-лесно и с усмивка информация, когато е поднесена с игра или разиграна в театър.

♥   Това ни мотивира септември 2017 да присъстваме на празника на многодетните семейства – “Обичани деца”.
На празника участваха многодетни български семейства с призив, че големият брой деца в едно семейство не е бреме, а е богатство.

А ние раздадохме подаръци и разказахме за нашата мисия.

Кампанията бе подкрепена от SHINICHKI.EU и МЕГАС, БТВ, Столична Община, Община Банкя и др.

♥   Декември 2017 година: съорганизатори сме на БЛАГОТВОРИТЕЛНА ТЕАТРАЛНО-ОБРАЗОВАТЕЛНА АКЦИЯ “НАШИТЕ БЕЛИ ЗЪБКИ” съвместно с нашите приятели SHINICHKI.EU и МЕГАС.

Авторска театрална постановка на Миглена Данова с чудните герои, пазители на белите зъбки, атрактивно поднесена и изиграна от деца за деца.

Раздадохме много награди и тематични подаръци силно мотивиращи и впечатляващи прекрасните деца да обърнат внимание и грижа на млечните зъбки.

Видео от събитието може да намерите на нашата фейсбук страница.

В процеса на нашето личностно и хуманно израстване заразени от доброто дело, решихме да разширим дейността си и да подкрепим и каузи близки до нашето светоусещане и мисия.

♥   Декември 2020 година: ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е първата Коледна социална и екологична кампания на Фондация “Стоян Камбарев”, в подкрепа на даровити деца от многодетни семейства в нужда.

Мисия на Фондация “Стоян Камбарев” е ежегодно откриване, насърчаване и подпомагане на млади творци в областта на изкуството, широка селекция от талантливи млади артисти в различни области на изкуството стимулирани както морално, така и финансово младите хора, отдали се на изкуството развивайки свой индивидуален почерк и талант.

Елхите на таланта ще бъдат разположени пред главната алея на НДК в периода от 1-ви декември до 15-ти януари 2021 г. и ще водят към голямата коледна елха на Столична Община. След свалянето на украсата, всички живи елхи ще бъдат дарени на Общината и засадени в Гората на таланта, чието начало бе поставено през миналата година в Южния Парк.

Ние от фондация Орално здраве и информираност ще продължим дейността, мисията, която сме приели да помагаме ежегодно на каузи, в които вярваме.

Вярваме, че доброто и енергията, която създава едно добро начинание ще увлече и други към добри дела и ще “зарази” още хора за подобряване на средата и идващите поколения.