Грижата за детските зъбки трябва да започне още през първата година с пробива на млечните зъби и посещения на всеки 6 месеца, на които да се следи за поява на кариес, правилния пробив и захапка, вреден навик или възпаление на венците. Най-важна е профилактиката затова ние нагледно с моделче и четка разясняваме и описваме как е правилно да ги мият и почистват децата зъбките и устната кухина.

За нас в клиника Олдентал децата и грижата за детските зъбки е приоритет и мисия. При посещенията в клиниката мотивираме и обучаваме и родителите.

В чакалнята подготвяме детски кът с играчки и литература, с които да предразположим малките ни пациенти. Най-важното за нас е детето да бъде спокойно и да знае че доктора е негов верен приятел.

Нашият екип начело с Траяна и Димитър, осъществихме образователни театрални постановки за подрастващи, на които увлекателно и по детски поднесено обясняваме какво са кариесите, кое може да ги предпази от появата им, как да се хранят здравословно и кои хигиенни навици трябва да придобият.