Почистване с конец за зъби

No Comments

Почистването на зъбите, с четка и паста не е достатъчно понеже измиваме, част от плаката но между зъбите остават нежелани частици храна, която бихме могли да премахнем с помощта на конец за зъби. Необходимо е най-малко веднъж на ден да го използваме.

Леко и с минимални усилия преди да използваме четка и паста за зъби, да почистим с конец. Откъснете около 20-25 сантиметра от рулото. Увийте, около палеца и показалеца (или средния пръст в зависимост, кой ви е най-удобен), за да направите здрав захват на конеца. Поставя се между зъбите и се извършват движения напред – назад и нагоре -надолу. Преминете на следващите между-зъбни пространства само с чистата зона от конеца, с която не сте почиствали преди това. Без да натискате силно венеца, внимателно почиствате до долу. Това премахва плаката и частиците между зъбите. Може да изплакнете устата с вода, за да премахнете остатъците, които сте почистили вече.

Избора на конец се определя в зависимост от пространствата между зъбите по-големи или по-малки са те. На пазара се предлагат и ароматизирани конци.