Почистване на зъбен камък

No Comments

Натрупването на бактериална плака, която в последствие се минерализира, като образува твърд, лепкав биофилм, се нарича зъбен камък. Той съдържа бактерии и хранителни остатъци. Това често е причина за заболяването на венците – пародонтит и гингивит както и създава условия за развитие на кариес. Симптоми на тези заболявания са кървене на венците, зачервяване, подуване и лош дъх.

Причини за появата на зъбен камък може да са хигиенните навици, състава на слюнката, вида и състава на храната както и подреждането на зъбите.

За да намалите риска от заболяване на венците или да предотвратите влошаването на състоянието си, ние ви препоръчваме професионално почистване на зъбен камък и зъбна плака, и полиране.

СИМПТОМИ ЗА ПОЯВА НА ЗЪБЕН КАМЪК

Ако забелязвате допълнителна, жълта повърхност, образувана върху Вашите зъби, която не се измива с четка и паста за зъби, вероятно е започнало образуването на зъбен камък.

Какво представлява самата процедура по почистване?

С ултразвуков апарат се почиства повърхността на зъбите посредством трептене. За да са идеално гладки се полират зъбните повърхности перфектно с полираща четка и паста.

Колко често да посещавам денталния лекар, за да почиства зъбния камък?

Необходимо е да се прави почистване на зъбния камък два пъти в годината. Всеки пациент “трупа” зъбен камък с различна честота. Консултирайте се внимателно с нашите доктори за начина на почистване на зъбите, вида четка и употребата на конец.

Приблизително 60% от всички бактерии в устата лежат на езика.

!!!Завършваме процеса на професионално почистване и зъбен камък с почистване на езика. Сет на TS1.

Езика се намазва с гел и със специален гумен накрайник поставен на слюносмукателя се почиства и дезинфекцира езика от бактерии. Не се получава дразнене или травма на папилите, а по-високо и дълготрайно усещане за свежест и чистота.

Прекрасна изненада за нашите пациенти е подарък четката за език, която може да се ползва в домашни условия с паста за зъби. Използвайте като четката за зъби и сменяйте накрайника на 3 месеца.


За да получите насочваща информация или компетентна консултация от нашите специалисти, не се колебайте да се свържете с нас – 0877 17 80 18