Ортодонтско лечение

No Comments

Какво представлява ортодонтското лечение?

Ортодонтското лечение е начин на подреждане и изправяне на зъбите. То осигурява естетика на зъбните редици, но преди всичко подобрява начина, по който те функционират.

Това е един от най-ефективните инструменти в естетичната дентална медицина и намира приложение както самостоятелно, така и в комбинация с друг вид лечения.

Използват се различни методи на лечение – снемаеми ортодонтски апарати (скоби или шини) и неснемаеми ортодонтски апарати (брекети).

Каква е продължителноста на ортодонтското лечение?

Продължителноста на едно ортодонтско лечение се определя от възрастта на пациента, характеристика на зъбно-челюстните аномалии, прилежащи дентални заболявания и вида на използваната апаратура. Средната му продължителност е 18-24 месеца.

Каква е цената на ортодонтското лечение?

Цената на ортодонтското лечение се определя след подробен анализ на ортодонтски модели, необходимите рентгенови и фото снимки.

Колко чести са посещенията при ортодонта?

Необходимо е на всеки 4-8 седмици да бъдат активирани ортодонтските апаратчета, както и брекетите (сменяне на дъгите или др.)

Ретенционен период

В този етап след приключване на основния лечебен стадий брекетите се свалят и се изработват т.нар. ритейнъри. Те се изработват индивидуално така, че да пасват идеално в устата. Функцията им е да задържат постигнатите резултати и по този начин да гарантират трайността на лечението.


За да получите насочваща информация или компетентна консултация относно водещите съвременни ортодонтски техники, не се колебайте да се свържете с нас – 0877 17 80 18


Ние от AllDental Clinics:

  • Осигуряваме ортодонтско лечение, което ще посрещне Вашите нужди и желания свързани с Вашата усмивка, подреждането на Вашите зъби и Вашето орално здраве.
  • Работим с доказани специалисти във всички области на денталната медицина за да осигурим цялостно орално здраве за нашите пациенти.
  • Целим да осигурим максимален комфорт по време на лечението.