Мога ли да променя формата на зъбите си?

No Comments

Да, разбира се може да промените формата на зъбите си. Може да изберете ортодонтията като метод на лечение, а също и:

  • Дентален бондинг – процедура, при която вашия стоматолог със специален материал коригира повърхността на зъба, разстояния между зъбите и изглаждане на ръбчетата. С фотополимерна лампа се втърдява коригиращия материал.
  • Коронки. Изпилява се зъба, оформя се пънче, взима се отпечатък и в зъботехническата лаборатория се изработва коронка. Тя може да бъде от различен материал – порцелан, порцелан + метал, циркон, само метал. Възстановяват се изцяло функцията на зъба, естествената форма, контура и цвета на зъба.
  • Фасети. Изпилява се само вестибуларната (предната ) повърхност на зъба. В зъботехническата лаборатория се изработват от порцелан или пластмаса, “люспички”, които възстановяват вестибуларната повърхност.
  • Recontouring (реконтуриране) или промяна на формата, чрез отнемане на малки количества от зъбния емайл, за да се промени формата, дължината или повърхността на зъба.
Промяна на формата с Recontouring

Промяна на формата с Recontouring

Всеки от предложените методи е различен спрямо цена, трайност и време на изработка. За да изберете кой вариант да използвате, се консултирайте с вашия стоматолог и прочетете подробна информация и в нашия сайт.