Как да преборим страха от стоматолога?

No Comments

Дори споменаването на думите СТОМАТОЛОГ или ЗЪБОЛЕКАР ви звучат стресиращо, изпотявате се, потрепервате, чукате на дърво но нищо от това няма да ви помогне да се преборите със страха.

Още от малки деца имаме спомен за първото посещение при стоматолога. Най-често то е било принудително и е оставило лоши спомени, които и до ден днешен ни принуждават да не стъпим в кабинета. Но здравето на вашите зъби е от решаващо значение за цялото състояние на организма затова първата стъпка е да:

  • Признаете, че е време да отидете на зъболекар.
  • Разбира се, тук идва момента да изберете СВОЯ стоматолог, който да ви спечели доверието и да ви обърне нужното внимание и отношение, за да се почувствате спокойно и комфортно.
  • Основния страх идва от мисълта, че нещата не са под ваш контрол. Трябва да се отпуснете. Да се доверите и при всяко едно притеснение да изкоментирате ситуацията с вашия стоматолог.
  • И помнете, че медицината е много напреднала. Винаги може да използвате обезболяваща упойка и да се консултирате със стоматолога дори за допълнителни процедури и успокоителни.